8 ianuarie 2021 - admin

Metode online de consiliere psihopedagogică de grup- aplicații practice

Metode online de consiliere psihopedagogică de grup- aplicații practice (Mentimeter, Cutia ABC, Jamboard Google, Break-out Rooms Zoom)- prezentate de prof. consilieri școlari Ivan Cristina și Oltean Gabriela, CJRAE Sibiu.

Mentimeter și Cutia ABC sunt instrumente experimentate in cadrul cursului Inclusive Education desfășurat in Praga , 3-7 februarie.2020. in cadrul proiectului mobilitățile proiectului :,,Restart în educație” nr. referință 2019-1-RO01-KA104-062140 prin Programul Erasmus Plus. în care CJRAE Sibiu este partener

Mentimeter este un instrument creat pentru a face prezentări interactive/sondaje atât în format față în față, cât și în format online. Are avantajul de a primi feedback anonim de la totți cei care asistă la prezentare în diferite formate grafice( nor de cuvinte, histograme, clasamente, etc)

Cutia ABC este o metodă care șpoate fi folosită în consolidarea unui concept larg (de ex.comunicarea) . Se solicită grupurilor formate ca în legătură cu conceptul prezentat să găsească căte un cuvânt care începe cu fiecare literă a alfabetului(brain-strorming). Pe baza cuvintelor generate se pot crea hărți mentale ale conceptului.

Jamboard Google este un instrument google care permite ca ceea ce se lucrează în cadrul orelor de consiliere psihopedagogică individuala/de grup sa se pastreze(post-it-uri,imagini, text). Se pot salava in format .jpeg / .pdf si atunci produsele activitatii on-line ramane in forma scrisa.

Break-out Rooms Zoom/Meet- este o optiune accesibila pentru ambele platforme on-line care permite impartirea grupului mare in grupuri mici care se pot lucra on-line in camere separate un interval de timp setat de profesor/trainer.Este o metoda care corespunde metodei de lucru in grupe mici(format fata in fata) extem de utila orelor de consiliere online de grup

CutiaA_B_C_ptCOMUNICARE  jamboard_stiluriledecomunicare2

Mentimeter_1-ce-culoare-are-comunicarea-ta-acum _SIBIU

     Comunicare și culoare – activitate practică    AICI 

CJAP / CJRAE SIBIU / Mediatori școlari / Noutăți comunicare / culoare /