30 ianuarie 2022 - admin

30 ianuarie, ZIUA INTERNAȚIONALĂ PENTRU NONVIOLENȚĂ ÎN ȘCOALĂ

Începând cu data de 30 ianuarie, ZIUA INTERNAȚIONALĂ PENTRU NONVIOLENȚĂ ÎN ȘCOALĂ, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Sibiu desfășoară prin proiectul  ”ÎMPREUNĂ ÎMPOTRIVA VIOLENȚEI: SĂPTĂMÂNA ANTI-BULLYING” ( 31.01.2022 – 04.02.2022), activități privind modul de gestionare a comportamentelor violente/ bullying în instituțiile de învățământ din jud. Sibiu. Se vor organiza dezbateri și activități cu elevii și cadrele didactice pentru soluționarea eficientă a situațiilor conflictuale și se vor distribui pliante concepute de către specialiștii din cadrul CJRAE Sibiu.

Pe parcursul întregului an școlar CJRAE Sibiu derulează campania de prevenire a bullying-ului în mediul școlar ,,Stop intimidare, start cooperare”, derularea campaniei fiind posibilă cu finanțare din partea Consiliului Județean Sibiu și în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu.

Un demers continuu al instituţiei noastre este de a implica profesorii consilieri școlari, pe parcursul întregului an școlar, în acțiuni de prevenire și combatere a comportamentelor violente/bullying, prin planificarea și derularea de programe specifice în școlile în care își desfășoară activitatea. 

ZIUA INTERNAȚIONALĂ PENTRU NONVIOLENȚĂ ÎN ȘCOALĂ este sărbătorită în fiecare an pe 30 ianuarie, dar mesajul ei trebuie să se manifeste în fiecare zi!

*

Afiș realizat de prof. consilier școlar Iulia Bărdaș, CJRAE Sibiu.

CJAP / CJRAE SIBIU / Noutăți